Povijest

Svjetski poznati proizvođač sportske odjeće i obuće za tenis, golf i rekreaciju

Fred Perry je brand koji je postao hit, međutim rijetki znaju tko stoji iza tog imena. Fred Perry je povijesna ličnost, zaista je živio, a rođen je 18.svibnja 1909. u mjestu Stockport u blizini Manchestera. Prije nego što je u dobi od 20 godina od svog oca dobio rabljeni teniski reket na poklon, bio je svjetski prvak u stolnom tenisu. Još iste godine u ljeti 1929. godine Fred Perry uspio se kvalificirati za teniski turnir u Wimbledonu.

Povijest Fred Perry

Godine 1934. Perry je napravio presedan u engleskom visokom društvu osvojivši wmbledon koji je do tada glasio kao domena bogatih snobova i plemstva. Perry osvaja Wimbledon i slijedeće dvije godine, 1935. i 1936., čime postaje jedini Englez koji je osvojio taj turnir tri puta zaredom. Isto tako osvaja i Grand Slam turnire u Australiji, Francuskoj i Americi.

Nakon povratka iz Amerike 1947., Perry dao izraditi 75 bijelih polo majica koje je darovao igračima koji su dotad nosili zelene vojne košulje. Majice još nisu imale Amblem (lovorov vijenac), tek igrači koji su mu na taj način htjeli zahvaliti imali su ideju: majice trebaju nedvosmisleno podsjećati na donatora Fred Perryja. On se odlučuje na znak lovorovog vijenca koji je osvojio na 1934. godine All England Cupu.

Od tada se majice Fred Perry prodaju kao bajka. Tako se i arogantni “viši sloj” počinje zanimati za odjeću sa lovorovim vijencem. Iz raznih se izvora prepričava da je čak i britanska kraljica jednom prilikom upitala što je to sa omiljenošću Perryjevih majica. Perry je jednostavno odgovorio “Visosti, moja odjeća paše”.

Fred Perry umro je 2. veljače 1995. godine, u dobi od 85 godina, ali njegova legenda i dalje živi. Lovorov vijenac kao njegov zaštitni znak nije samo sjećanje na tenisku legendu, već je i simbol uspjeha običnog čovjeka. Danas je odjeća sa znakom Fred Perry sinonim za kvalitetu i bezvremenski dizajn, rado prihvaćena i nošena u svim slojevima modernog društva.

ss16-dream-4-v2